top of page

Hieronder enkele verslagjes van onze bijeenkomsten en activiteiten

Bioscoop

Op 24 oktober 2016 is er een groepje van 5 mensen naar de 50plus bioscoop geweest. Er draaide de film "SUFFRAGETTE". Er was veel belangstelling want de zaal was bijna vol.

Een boeiende film over de strijd voor kiesrecht voor vrouwen. In de pauze kregen we een kop koffie of thee aangeboden. Het was een gezellige middag.                                                   

 

         

1

2

Seniorenmiddag dd 25 oktober 2016 

Na de opening door de voorzitter, was het de beurt aan dhr. Edzo Paap die ons zou vertellen over het ontstaan van de fiets.

Het begon met loop fietsen ,later werden het fietsen met grote wielen, nog weer later werden de wielen veel kleiner.

Het fietsen werd het meest gedaan door de heren, bij de dames lukte het niet zo goed vanwege de kleding. De heren en dames  kregen toen fiets rijlessen om te leren fietsen. Edzo maakt zelf ook miniatuurfietsjes.[geweldig knap].

Het was een zeer geslaagde middag, met een grote opkomst.

Creatieve workshop

Op 10 november jl. gingen we met 8 dames van de vereniging naar Pepales, het klei- en keramiekatelier van Petra Paap in Noordhorn. Niemand wist goed, wat er zou gaan gebeuren,  maar ieder had er reuze zin in. En het werd een hele leuke middag. Petra liet wat voorbeelden zien, die een beetje met de donkere dagen te maken hadden en met de kersttijd die er al snel aankomt. Maar er was alle ruimte om hiervan af te wijken en de eigen fantasie te volgen. Ieder heeft iets moois gemaakt en de sfeer was uitmuntend. Nog konden de dames hun werkstuk niet mee naar huis nemen: Petra moet het eerst laten drogen en  daarna bakken in de oven. Over twee weken zal het klaar zijn en halen we het op.
Een middag die zeker voor herhaling vatbaar is!!    

3

4

Bezoek Fietsmuseum BIRZA

Op woensdag 9 november is door 16 leden het fietsmuseum van Koos Birza bezocht aan de Jellemaweg in Zuidhorn. Gerrie van Agteren liet het unieke museum van haar vader en familie zien. Bij de eerste groep was ook Edzo Paap aanwezig. De aanwezige leden stelden vele vragen over al het moois dat daar jarenlang verzameld en behouden is. Bij de tweede groep waren een ervaren smid en fietsenmaker onder de leden! Ook zij waren na afloop enthousiast. Vanwege het succes zullen we kijken of er nog eens op een woensdagmiddag een excursie kan worden georganiseerd. Als u meewilt, doorgeven aan Froukje Boersma 0594 504813

5

Bijeenkomst 28 feb 2017
Op de bijeenkomst was Burgemeester Bert Swart aanwezig. Hij vertelde uitvoerig over onze "nieuwe" gemeente en beantwoorde vele vragen van onze leden.
(zie archiefpagina voor het artikeltje in groter formaat)

6

Skûtsjemuseum en vaartocht Eernewoude

Op 23 mei 2017 gingen wij op ons jaarlijks reisje naar Friesland. Eerst bezochten wij het Skûtsjemuseum in Eernewoude. Wij werden verwelkomt met een kopje koffie en natuurlijk de heerlijke duimpjes. Er werd verteld over de geschiedenis van de skûtsjes, waar ze voor gebruikt werden en hoe de wedstrijden zijn ontstaan. Ook werden wij onthaald op een paar smakelijke anekdotes. Daarna kregen we een rondleiding en mochten wij het museum op eigen houtje bekijken.

Op loopafstand lag de boot waar wij een rondvaart mee zouden maken. Aan boord weer koffie en wat lekkers. Wij genoten van een prachtig uitzicht en sommigen waagden zich aan dek, maar het was behoorlijk fris. Daar begon onze maag behoorlijk van te knorren. Maar geen man over boord. Heerlijke soep en brood met een kroket werd ons door de vriendelijke bediening voorgeschoteld.

Wij konden terugzien op een gezellige en leerzame dag.

bottom of page